Het moet het belangrijkste onderdeel zijn van je marketing strategie: Video. Of het nu op Facebook, Twitter, Snapchat, Instagram of YouTube is, video is super belangrijk in het creëren van social marketing voor je bedrijf.

Het maakt niet uit wat je verkoopt of wat je bedrijf doet, maar als je geen video marketing strategie op minimaal een van eerder genoemde platformen hebt, dan ga je verliezen. In het geval dat je het niet gemerkt hebt, is de wijze van video distributie de afgelopen jaren volledig veranderd. Video’s op Facebook worden meer bekeken dan op YouTube, Snapchat’s dagelijkse video statistieken reizen de pan uit en via video op Twitter breng je een geheel nieuwe manier van luisteren en persoonlijke betrokkenheid teweeg richting je klanten.

De komende ‘Video marketing reuzen’ blog posts zullen je helpen bij het begrijpen van deze ontwikkelingen en wat de grootste sociale platformen je aan mogelijkheden bieden waar je wat aan hebt.

YouTube, de video bibliotheek:

Denk je aan online video, dan denk je aan YouTube. Al jaren weet YouTube miljoenen bezoekers per dag te verleiden met het kijken van allerlei video’s die met duizenden tegelijk worden geüpload. YouTube is uitgegroeid tot een encyclopedie waardoor het heel populair is onder de how-to video’s en het is een bron van gerichte zoekopdrachten. Na Google is YouTube de website met de meeste zoekopdrachten ter wereld. Wat de video site heeft betekend voor bedrijven en personen is inmiddels wel duidelijk en er kan grof geld verdiend worden met een populair YouTube account. Voor velen is dit echter niet het doel van online marketing, want dat is nog steeds het laten groeien van je merk, het informeren van je klanten en het aanboren van nieuw publiek. Het is dan ook duidelijk dat YouTube nog jaren lang een van de grootste video platformen van de wereld zal blijven met ongekende mogelijkheden.

Het nadeel van YouTube is dat iedereen zijn video’s wil laten opvallen. Iedereen wil die grote hoeveelheid kijkers, maar vaak zijn er een aantal kanalen, bedrijven of personen die hier het gros van meepakken door de makkelijke vindbaarheid en het sociaal bewijs. Het is dus lastig om op YouTube door te breken, maar in combinatie met andere platformen is het toch mogelijk je video’s goed onder de aandacht te brengen.

Ondanks de innovaties die YouTube nog steeds blijft doorvoeren, zoals livestreaming en YouTube Red, is er wel een probleem: Facebook. De dagelijkse video vertoningen op Facebook blijven  groeien, sneller dan op YouTube.

Tot slot, YouTube is een fantastisch platform voor video, maar je hebt wat hulp nodig van andere platformen om het tot een succes te maken voor jou bedrijf. Daarnaast heeft YouTube niet de mogelijkheden om veel verder te groeien, iets wat andere platformen wel op een bijzondere wijze laten zien.

 

Volgende keer: Facebook. Het domein voor data gedreven video marketing.