Het moet het belangrijkste onderdeel zijn van je marketing strategie: Video. Of het nu op Facebook, Twitter, Snapchat, Instagram of YouTube is, video is super belangrijk in het creëren van social marketing voor je bedrijf.

Het maakt niet uit wat je verkoopt of wat je bedrijf doet, maar als je geen video marketing strategie op minimaal een van eerder genoemde platformen hebt, dan ga je verliezen. In het geval dat je het niet gemerkt hebt, is de wijze van video distributie de afgelopen jaren volledig veranderd. Video’s op Facebook worden meer bekeken dan op YouTube, Snapchat’s dagelijkse video statistieken reizen de pan uit en via video op Twitter breng je een geheel nieuwe manier van luisteren en persoonlijke betrokkenheid teweeg richting je klanten.

De komende ‘Video marketing reuzen’ blog posts zullen je helpen bij het begrijpen van deze ontwikkelingen en wat de grootste sociale platformen je aan mogelijkheden bieden waar je wat aan hebt.

Twitter, alles voor betrokkenheid:

Zoals ook het geval op YouTube is qua video is Twitter niet anders. Het is lastig om de attentie te krijgen voor je tweets die ze verdienen. De tijdlijn van Twitter ziet er een stuk drukker en onoverzichtelijker uit dan die van bijvoorbeeld Facebook. Om op te vallen op dit platform moet je dus iets extra’s bieden. Laten we het in deze serie het nu net daarover hebben: VIDEO! Twitter video is ideaal als ‘pull’ betrokkenheid, terwijl tweets vooral ‘push’ is.

Mensen reageren op acties waar je moeite voor gedaan hebt. Iedereen vindt het leuk om geretweet te worden en het gaat er niet zozeer om dat iemand dan ook nog het hartje aanklikt, maar meer de gedachten dat diegene de moeite heeft genomen het bericht, video of foto te bekijken tussen al die andere informatie en op dat ene knopje geklikt geeft een goed gevoel. Het raakt mensen en bedrijven oprecht en dat is het unieke van deze social media platformen.

Met video’s via Twitter kun je hierin een heel nieuw gevoel creëren. Het enige wat hiervoor nodig is, is oprechte interesse en het betrokken zijn bij je vakgebied en publiek. Zie je een vraag op Twitter voorbij komen over je vakgebied waar je snel en kort antwoord op kan geven? Pak dan je camera en reageer op die tweet met een video boodschap. Dit hoeft maar een aantal seconden te duren, maar het feit dat je hiervoor de moeite genomen hebt maakt het persoonlijk en visueel.

Je bijvoorbeeld kunt ook je volgers automatisch of handmatig verwelkomen met een leuke video boodschap. Dit is verre van standaard, dus je nieuwe volger zal altijd je naam onthouden en een persoonlijke band met jou of je bedrijf opbouwen.

Video via Twitter brengt dus een geheel nieuwe kijk op de betrokkenheid via social media mee en dit is een kans die vele niet moeten laten liggen.

Volgende keer twee nieuwe platformen: Instagram en Snapchat.