Het moet het belangrijkste onderdeel zijn van je marketing strategie: Video. Of het nu op Facebook, Twitter, Snapchat, Instagram of YouTube is, video is super belangrijk in het creëren van social marketing voor je bedrijf.

Het maakt niet uit wat je verkoopt of wat je bedrijf doet, maar als je geen video marketing strategie op minimaal een van eerder genoemde platformen hebt, dan ga je verliezen. In het geval dat je het niet gemerkt hebt, is de wijze van video distributie de afgelopen jaren volledig veranderd. Video’s op Facebook worden meer bekeken dan op YouTube, Snapchat’s dagelijkse video statistieken reizen de pan uit en via video op Twitter breng je een geheel nieuwe manier van luisteren en persoonlijke betrokkenheid teweeg richting je klanten.

De komende ‘Video marketing reuzen’ blog posts zullen je helpen bij het begrijpen van deze ontwikkelingen en wat de grootste sociale platformen je aan mogelijkheden bieden waar je iets aan hebt.

Instagram, 15 seconden is genoeg:

Instagram lijkt niet gemaakt voor video, maar omdat je de mogelijkheid hebt om het wel te doen moet je die met twee handen aanpakken.

Met een maximale lengte van 15 seconden kun je krachtige boodschappen uitzenden op een platform dat helemaal hot is. Waar radio er 38 jaar over deed om 50 miljoen gebruikers te verkrijgen, deed TV hier 17 jaar over en Instagram had hier maar 1,5 jaar voor nodig. Dit zegt alles over een stuk attentie welke Instagram in korte tijd heeft opgebouwd.

Doordat Instagram voornamelijk gebruikt wordt voor foto’s, moet je dit platform niet gebruiken als video only, maar een video kan een welkome variatie zijn in je Instagram strategie.
Een goed voorbeeld van Instagram video marketing is te zien op het account van Ben & Jerry’s Ice Cream. Zij posten video’s van het maken van nieuwe smaken in het ‘Flavor Lab’.
Al met al is Instagram een video marketing kanaal in opkomst, waar we zeker nog een hoop mooie dingen mee kunnen doen!

Snapchat, wat? Ja Snapchat:

Ongelooflijk populair in Amerika en ook Nederland raakt er meer en meer aan verknocht: Snapchat.

De mobiele app waar je foto’s en video’s tijdelijke of maar een keer kunt laten zien. Door de steeds groter wordende groep gebruikers en het systeem dat er voor zorgt dat je aan je mobiel gekluisterd bent wanneer die eenmalige ‘snap’  voorbij komt maakt dit een prachtig video marketing kanaal.

Opnieuw, zoals voornamelijk het geval bij Twitter, is de mate van persoonlijkheid op Snapchat immens groot. Gebruikers voelen zich persoonlijk benaderd wanneer ze een Snapchat video binnen krijgen van hun favoriete merk.

Ondanks dat het nog geen gestabiliseerd marketing platform is, is het mogelijk dat je bedrijf er baat bij heeft om meer betrokkenheid te krijgen bij je producten of diensten. Laat daarom Snapchat niet zomaar aan je voorbij gaan en investeer die tijd om het je eigen te maken en zo je persoonlijk te woord te staan.

De conclusie:

Er is nog ontzettend veel te doen en te bereiken met online video. Het is de manier om de attentie te krijgen voor je bedrijf, jezelf, je product(en) en diensten. Onderschat het absoluut niet, stop er de nodige energie en moeite in en je zal snel zien dat je je bereik vergroot wanneer je het op de juiste manier toepast.
 
Weet je niet goed waar te beginnen, wat de beste strategie is voor jou specifieke organisatie of heb je hulp nodig bij het maken en produceren voor hoogwaardige video’s, aarzel dan niet op even contact met LeMore Media op te nemen. We zijn er om te helpen.