Je wilde niet aan de trend van 2016 beginnen zonder een goed uitgedachte strategie toch? Online video marketing wordt steeds belangrijker in de wereld van content marketing. Een strategie bepalen voordat je gaat beginnen is daarom heel normaal.

Toen de video marketing mogelijkheden voor het eerst het licht zagen werd een plan sporadisch gebruikt. Er zat geen doordachte strategie achter de geleverde content. Vandaag de dag is dit volledig veranderd. Veel bedrijven en marketeers gebruiken video in het gehele marketing proces. Van het vergoten van merk betrokkenheid tot het genereren van nieuwe leads. Video marketing is een algemeen begrip, dat onder te verdelen is in vele verschillende mogelijkheden. De voordelen van video zijn voor vele wel bekend, maar toch blijft het vaak het idee van ‘dat doen we als we er tijd voor hebben’ de overhand houden. Die gedachten is helemaal niet nodig, maar je moet wel weten waar je moet beginnen. Daarom dit artikel met waardevolle tips om je video campagnes succesvol te implementeren.

Stap 1: Bepaal het doel voor je video’s

De eerste stap is het bepalen van het doel. Wat is voor jou een succesvolle video? Een video om merk bekendheid te genereren heeft een andere aanpak nodig dan een een video voor het verhogen van de klantenservice door middel van een onderwijzende video. De doelen kunnen makkelijk overlappen, maar zorg ervoor dat dit van te voren vast staat, zodat er in het vervolg proces rekening mee gehouden kan worden.

Hieronder een aantal doelen die vaak gebruikt worden door video marketeers:
Bouwen van merk bekendheid, lead generatie, nieuwe klanten binnenhalen, specifieke campagne betrokkenheid creëren, klant betrokkenheid vergroten, onderwijzen van prospects over je product/dienst.

Valt het je op dat het doel “meer kijkers” er niet tussen staat? Dat is omdat meer views op je video normaal gesproken geen doel is welke directe voordelen voor je bedrijf oplevert.

Stap 2: Bepaal je content inhoud

Wanneer je eenmaal je doel of doelen hebt bepaald kun je de rest van de stappen volgen. Als eerst bekijk je je huidige marketing activiteiten en bepaal je waar de mogelijkheden liggen voor video. Kijk en luister naar je klanten en kopers tegen welke dingen ze aanlopen bij bijvoorbeeld het aankoopproces of het afrekenen. Bekijk daarnaast ook het volledig aankoop en klant proces en zoek naar gaten in geboden informatie tijdens dit proces.

Stap 3: Bepaal de mogelijkheid voor video

Nadat je de gaten in je processen hebt gevonden kun je bepalen welke mogelijkheid video bied om dit op te lossen. Het zou zonde zijn om de gaten niet te dichten, aangezien dit kan leiden tot het weglopen van klanten , maar gelukkig bied video hier de oplossing voor!

Verschillende type video’s resulteren beter dan andere in allerlei verschillende situaties. De verschillende type video’s zijn hieronder afgebeeld in combinatie met een sales funnel/trechter. Hierin is makkelijk te zijn welk soort video’s het best werken in welk deel van het proces. Leg de gevonden gaten in het proces hiernaast en je kunt simpel zien welk type video het best bij jou probleem past.

video marketing sales funnel

Stap 4: Stel regels en standaarden op

Regels en standaarden maken voor iedereen duidelijk wat er gewenst is. Dit is vooral belangrijk wanneer er een team werkt aan je video marketing strategie, maar het schept ook duidelijk naar eventuele opdrachtgevers en kijkers. Bespreek voor de eerste video hoe je omgaat met o.a. logo gebruik, lettertypes en grote, kleuren, muziek, locatie, stijl en acteurs.

Door het bespreken en vastleggen van deze regels bespaar je een hoop kostbare tijd en onduidelijkheden.

Stap 5: Maak een distributie plan

Een goed distributie plan wordt vaak ondergewaardeerd. Het heeft grote voordelen om van te voren te bepalen hoe je je video’s gaat distribueren.

Ten eerste kan de content aangepast worden aan het distributie kanaal. Het maken van video’s voor YouTube en Facebook heeft andere eisen dan Instagram of zelfs Snapchat. Het is daarom vanaf het eerste moment belangrijk te weten waar de video voor gemaakt wordt, zodat hier tijdens het filmen en nabewerken rekening mee gehouden kan worden voor een optimaal resultaat.

Probeer in je distributie plan wel een lijn te trekken. Het is niet wenselijk om hierin telkens andere keuzes te maken. Wanneer je ‘doe het zelf’ video’s altijd op YouTube geplaatst hebt en opeens alleen op Facebook uitzend raken je kijkers in de war en weten ze niet meer wat ze kunnen verwachten.

Stap 6: Vertaal je merk naar je video

Je hebt hard gewerkt om je bedrijf, merk, product of dienst de aandacht te geven die het verdiend. Dit wil je uiteraard ook doorvoeren in je video’s. Gebruik daarom ook in video een bepaalde huisstijl waarmee het meteen duidelijk is dat het om jou merk gaat. Wanneer je dit doorzet in al je video’s zul je vertrouwen bij je kijkers op bouwen, wat de basis is van het zaken doen. Maak hierin ook gebruik van de regels die je opgesteld hebt bij stap 4, wat het niet alleen voor je kijkers duidelijk maakt, maar ook voor de makers en betrokkenen.

Stap 7: Meet je video succes!

Er is meer online video beschikbaar dan dat je ooit zal kunnen bekijken. Wanneer klanten eenmaal jou video’s gevonden hebben begint het volgende proces, het meten. Een hoop ‘views’ is leuk, maar zegt niet altijd alles. YouTube rekent iemand bijvoorbeeld al als viewer als deze minimaal 30 seconden de video open heeft staan.

Er zijn ontzettend veel statistieken en cijfers bekend van je video, gebruik deze dan ook! Bekijk welke video het meest bekeken is, maar ook welke stukken video het meest overgeslagen zijn of dat een video zelfs meerdere keren bekeken is. Leg je doelen (uit stap 1) en resultaten naast elkaar om te bepalen of de video een succes is en breid je online video presentatie daarop uit.

Analyseren van de beschikbare data is een essentiële laatste stap je in online video marketing strategie.

De toon is gezet

Met bovenstaande stappen heb je de grootste horde naar video marketing succes overwonnen. Je hebt nu de basis van een goed plan om te starten met video marketing, een vorm van content marketing die alleen maar meer zal toenemen in populariteit!