Ben je tevreden over je LinkedIn gebruik?

LinkedIn biedt bedrijven verschillende marketing mogelijkheden, maar zijn deze geschikt voor jouw bedrijf en hoe kun je deze inzetten?
In dit artikel laat ik vijf manieren zien hoe je het meest uit dit grootste netwerk platform haalt.

Waar moet je starten?

Je wilt een plan opstellen die je in staat stelt om over de lange termijn zakelijk en blijvend succes te behalen.
Het maakt niet uit of je een grote multinational bent of een kleine lokale ondernemer. Je kunt met de juiste marketing strategie je marketing inzet makkelijk schalen via LinkedIn om zo aan je doelen en verwachtingen te kunnen voldoen.

Om op LinkedIn succes te hebben heb je een lange termijn plan nodig. Een succesvolle strategie vereist constante monitoring, analyse, aanpassingen en controle.
Vergeet niet om je middelen eerst te beoordelen en bepaal daarna wat je bereid bent te leveren in de vorm van mensen, tijd en euro’s. Een marketing plan hiervoor houdt je op het juiste pad en iedereen weet wat er van hem of haar verwacht wordt.

1: Maak een eigen bedrijfs pagina aan

Om alle zakelijke mogelijkheden van LinkedIn te benutten zul je een bedrijfspagina moeten aanmaken. Je LinkedIn bedrijfspagina kun je zien als een verlengde van je eigen website, maar dan op de netwerk website zelf. Op je eigen pagina kun je direct aan de slag met de grafische indeling van de pagina, het toevoegen van je diensten en/of producten en zelfs direct je vacatures aanbieden.

Nodig daarna je bestaande medewerkers, klanten, leveranciers en andere bekende van het bedrijf uit. Zoals bij meerdere social platformen is het op LinkedIn ook een goed idee om je ‘social proof’ op orde te hebben. Het is makkelijker om een bedrijf te volgen welke al vele volgers heeft dan een bedrijf met maar 1 volger.

Het vullen van je LinkedIn bedrijfspagina met interessante informatie over het bedrijf, de markt en de aangeboden producten en diensten zorgt er ook voor dat mensen een reden hebben om de pagina te volgen.

Zodra je je bedrijfspagina up en running hebt kun je de monitoring en analyse starten. De website bied vele verschillende mogelijkheden om in de gaten te houden wat er gebeurd.

linkedin marketing plan

Een voorbeeld van LinkedIn’s inzichten grafieken

2: Lanceer een LinkedIn Groep gebaseerd op jou bedrijf of markt

LinkedIn Groepen zijn nog steeds populaire plaatsen waar gebruikers zich op LinkedIn in bevinden. Het zelf lanceren en onderhouden van een relevante groep brengt je een voorsprong op de concurrentie en het laat zien dat je geeft om je bedrijf en markt door relevante content uit te wisselen met andere spelers of geïnteresseerden.

De meest succesvolle groepen staan vol met waardevolle informatie. De groeps administrator dient daarbij te zorgen voor de juiste controle op hetgeen wat qua content wordt geplaatst in de groep, zodat het zoveel mogelijk relevantie blijft houden. Ook voor deze groepen biedt LinkedIn advertentie mogelijkheden, zodat je groep meer gezien wordt en je mensen aantrekt met een waardevolle mening voor je groep.

Is er voor jouw markt, product/dienst of soorgelijk bedrijf al een LinkedIn groep, zorg dan dat je zelf waardevolle content in die groep plaats, zodat je snel gezien wordt als iemand met verstand van zaken, waardoor ook je eigen pagina in de picture komt.

3: Sta er met z’n alle achter

Een LinkedIn succes verhaal wordt je niet alleen. Je zal moeten zorgen dat het hele bedrijf op de hoogte is van je plannen met LinkedIn en hieraan meewerkt. De bedrijfspagina en je groep is een visitekaartje voor alle medewerkers. Zorg dan ook dat de profielen van de medewerkers overeenkomen met de bedrijfspagina om een eenduidig beeld te verschaffen. Een voorbeeld hiervan is om een fotograaf uit te nodigen om profielfoto’s te laten maken, zodat de profielfoto’s van alle collega’s overeenkomen.

Je status updates, posts en andere interessante content krijgt veel meer kracht als het door het bedrijf bedragen wordt. Laat je medewerkers je berichten liken of delen om je bereik te vergroten.

4: Maak gebruik van de advertentie mogelijkheden

Niet alleen zijn er speciale advertentie mogelijkheden beschikbaar om meer volgers voor je bedrijfspagina of groep te krijgen, maar er is ook voldoende gelegenheid voor bredere attentie oproepen.

Linkedin advertenties

Bekijk de mogelijkheden om nieuwe klanten te bereiken

Je kunt onder andere advertenties opzetten om je pagina volgers, groepsleden, website clicks and leads te vergroten.
LinkedIn heeft plaats gemaakt voor deze advertenties in de tijdlijn (gesponsorde updates) en aan de zijkant van de website (banner advertenties).

Gesponsorde updates zijn berichten die in de tijdlijn van de geselecteerd doelgroep belanden, welke net lijken op gewone updates uit je netwerk.

gesponsorde linkedin berichten

Een voorbeeld hoe ICM een gesponsord bericht benut

5: Monitor, analyseer, verbeter

Wanneer je eenmaal zakelijke aan de slag gegaan bent met LinkedIn kun je uit alles informatie halen. Hoeveel bezoekers je bedrijfspagina gehad heeft, hoeveel keer je laatste updates gelezen zijn en hoeveel extra volgers je erbij hebt gekregen nadat je dat gesponsorde bericht de wereld instuurde.

Door de cijfers te monitoren en te analyseren heb je de mogelijkheid om bepaalde doelen te stellen en na te streven. Ook zorgt dit voor een inzicht in wat wel en niet werkt voor jou en je bedrijf op LinkedIn.

Wat denk je na het lezen van dit artikel over je LinkedIn gebruik? Ben je op weg naar succes of kun je wel een steuntje in de rug gebruiken? Ik hoor het graag!