Facebook is het favoriete kanaal voor adverteerders als het gaat om het aanspreken van de juiste doelgroepen. Veel bedrijven hebben wel een zakelijke Facebook pagina, maar hebben nooit de kracht van het adverteren op heel specifiek publiek getest. Heb je je wel eens afgevraagd waarom je vaak dezelfde advertenties en gesponsorde berichten voorbij ziet komen op Facebook? Dat komt omdat ook jij in een doelgroep bent beland.

Ontdek de specifieke doelgroep mogelijkheden

Er zijn vijf belangrijke sets van mogelijkheden om je publiek de juiste content en advertenties te kunnen serveren. Het is belangrijk de verschillen en opties te verkennen om de juiste doelgroep aan te maken.

Locatie

Locatie targeting geeft je de mogelijkheid om je advertentie sets op specifieke locaties zoals een land, provincie, plaats of postcode weer te geven.

locatie doelgroep

Heb je een winkel en wil je (potentiële) klanten die in de buurt wonen een kortingscoupon aanbieden? Stel dan je plaats of postcode in met een klein bereik, zodat alleen mensen uit de buurt de advertentie te zien krijgen.

Leeftijd en geslacht

De instellingen spreken voor zich, maar denk goed na over je gekozen optie. Het lijkt logisch om een advertentie voor vrouwen horloges alleen te serveren aan vrouwen, maar in aanloop naar bijvoorbeeld de kerstdagen kun je dit ook met mannen combineren of specifieke mannen advertenties aanmaken.

leeftijd en geslacht doelgroep

Demografisch, interesses en gedrag

Demografische filters geven je de mogelijkheid om mensen te filteren op basis van opleiding, beroep, relatie status en verschillende sociale evenementen.

relatiestatus doelgroep

Facebook is een groots advertentie kanaal door de hoeveelheid data dat het bedrijf heeft verzameld over zijn gebruikers, welke je voor het grote gedeelte zelf invult. Interesses zijn specifieke filters op onderwerpen die voor jou interessant zijn. Aangezien Facebook erg slim is filtert het zelf ook veel logische dingen uit, waardoor je gekozen interesses veel bijdragen aan het publiek dat je advertenties te zien krijgt.

interesses

Een keer raden op welke interesses New York Pizza filtert

Wanneer je bijvoorbeeld alleen een pagina liked over een pop artiest, dan zal Facebook je weg filteren uit de hardrock interesse lijst.

Gedrags filters bepalen je gedrag op basis van online en offline gewoontes. Check je overal over de wereld in met Facebook, dan stopt Facebook je in een reislustig profiel.

Ook kun je demografische gegevens, interesses of gedrag filters uitsluiten uit je doelgroep. Heb je bijvoorbeeld software uitgebracht welke niet compatibel is met Windows XP, dan kun je iedereen die Facebook bekijkt via een Windows XP computer uitsluiten van weergave. Dit zorgt ervoor dat je geen kosten kwijt bent door publiek welke je product niet zal kunnen gebruiken.

mogelijkheid om interesses of gedrag uit te sluiten

113 miljoen mensen wereldwijd gebruiken nog steeds Windows XP. Is dit interessant als publiek?

Connectietype

Connectietypes zijn opnieuw een mogelijkheid om je doelgroep te verkleinen of vergroten. Per advertentie kun je de mogelijkheden hiervan instellen en testen om tot de beste ‘custom audience’ groep te komen.

connectietype

Wanneer je bijvoorbeeld kaarten wilt verkopen voor een eenmalig dance feest dan heeft het weinig zin om mensen te benaderen die je pagina al leuk vinden en waarschijnlijk al kaarten hebben. Daarentegen zijn vrienden van die likers wel interessant en mensen die de pagina nog niet gevonden hebben ook.

Inzichten

Wanneer je alle filters hebt ingesteld krijg je direct inzicht in je te bereiken publiek.

samenvatting en doelgroepsbepaling

geschat dagelijks bereik

Met deze filters en een budget van € 5,- per dag bereik je zomaar 500 tot 1300 potentiële klanten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook maakt het je dus makkelijk om precies het juiste publiek aan te spreken, maar denk wel goed na over alle mogelijkheden.


Wil je meer over de mogelijkheden weten voor jouw bedrijf of evenement? Neem dan contact met ons op. We bieden ook de mogelijkheid om je gehele Facebook advertentie en marketing werkzaamheden uit handen te nemen.