bekijk projecten
Blog

Wat maakt een video succesvol?

Video

Zijn het de mooie beelden? De drone shots? De flitsende overgangen? Nope, dat maakt een video niet succesvol.

Wat maakt een video succesvol?

Doordat ik op zoek ging naar hetgeen wat video zo bijzonder en succesvol maakt kwam ik ergens achter. Het zit hem niet in die flitsende beelden dat een kijker connectie en verbinding met jou of je bedrijf maakt. Voor veel 'videografen' zeg ik nu iets heel geks, want zij bouwen hun bedrijf op mooie beelden en met een beetje geluk proberen zij daar een 'verhaal' in te verwerken. Maar mooie beelden blijven mooie beelden als er niet daadwerkelijk een connectie met de kijker gemaakt wordt. Dat is nu net waar video om draait, connectie en verbinding.

Wat is het verschil?

Neem het voorbeeld van een van mijn klanten de een Video Visitekaart liet maken. Nouja, liet maken.. we hebben deze samen gemaakt. Want jij bent degene die de verbinding met je klanten wilt. We paste de bewezen Video Visitekaart formule toe in deze video en hoewel hij eerst sceptisch was over het proces dat we aangingen, kwam hij in de loop hiervan daar helemaal op terug. "Jij stelt echt andere vragen dan de rest", "Andere video bedrijven stuurde een offerte zonder dat ze wisten wat ik ECHT wilde". Dat waren de eerste lichtpuntjes voor mijn klant en vanaf dat moment was hij all-in.

In iets meer dan twee minuten legde we de essentie van hem en zijn bedrijf vast. Emotionele verbinding, afgelost met logische onderbouwing om met hem aan de slag te gaan met hetgeen hij aanbied. Afsluitend iets wat veel video's missen: Een duidelijk call to action, zodat je na het zien van de video direct een vervolg stap kunt nemen.

Distributie mag je niet vergeten

Voordat de video klaar was wilde hij er al mee aan de slag. Toch lopen veel bedrijven daarna alsnog vast. De video is klaar, knal hem op Facebook en Instagram en klaar.. "Waar blijven die resultaten nou?". Daarom noem ik video een tool, niet het eindproduct of eindresultaat. We gaan daarna nog intensiever aan de slag dan tijdens het maken van de video, want je wilt dat de video succesvol is, toch? Dat gaat niet door achterover te gaan zitten en te wachten. Het is je verplichting om er ook zelf mee aan de slag te gaan als je wilt slagen. Dit doe je niet alleen en ook hier ontvang je mijn hulp en een uitgeschreven en duidelijke formule die je stap voor stap kunt volgen.

Doordat je video op die manier onder de aandacht komt bij je doelgroep hebben zij zonder je ontmoet te hebben al een verbinding met je. Jij kent ze mogelijk nog niet, maar als je ze dan ontmoet zul je merken dat het net lijkt of de ander jou al jaren kent, weet waar je voor staat en graag met je werkt. Bedenkt eens hoeveel makkelijker het dan is om je product of dienst aan te bieden..

Ik help je graag om deze formule ook met jou toe te passen en we de online basis van je bedrijf helemaal in orde maken.