bekijk projecten
Blog

Waarom online video marketing de toekomst is

Video

Video als content marketing is de trend, maar je moet er mee mee doen dan alleen de video maken om het volle potentieel te ervaren.

Zou je dit bericht over vijf jaar nog lezen of zou je het bekijken? Online video is populair en dit neemt alleen maar toe, daar is het een interessante vraag om nader te op in te gaan.

Internet bedrijf Cisco (http://www.cisco.com/c/en/us/solutions/collateral/service-provider/ip-ngn-ip-next-generation-network/white_paper_c11-481360.html) schat dat video voor 69% van al het consumenten data verkeer in beslag gaat nemen in 2017. Hoewel de berekeningen en statistieken lastig te ontcijferen zijn is het heel normaal dat de groei van video hierin doorzet.

Door de snelle beschikbaarheid van online video is het een essentieel onderdeel geworden in het voorzien van dagelijkse behoeften op het gebied van informatie en entertainment. Ondernemingen die video niet gebruiken in hun marketing strategie krijgen steeds minder ruimte om hun boodschap te verspreiden.

In deze informatie tijd is het lastig om je te onderscheiden, maar mede daarom moet je hapklare content verspreiden en video is de beste manier om dit te doen. Wanneer potentiële klanten teveel moeten lezen, te lang naar informatie moeten zoeken of veel informatie moeten invullen haken ze af.

Maar is video marketing ook mogelijk voor het MKB? Absoluut! De kosten voor het produceren van hoogwaardige video's is in de jaren flink gedaald. Door het internet en vooral social media zijn de distributie kanalen bijna eindeloos, waardoor ook de promotie minimale kosten met zich mee brengt. Door de online promotie mogelijkheden kun je ook blijven zorgen dat je je juiste publiek benaderd, waardoor je video content de kracht krijgt die je voor ogen hebt.

Mobiel integreert ook bijzonder makkelijk met video, waardoor het bereik en het versimpelen van content inname zeer goed past in iedere marketing campagne.

De beste resultaten krijg je door niet alleen in je video's creatief te zijn, maar ook door het creatief uitdenken van de campagnes en promotie rondom.

Wil je weten waar je het best kunt beginnen of wil je meer weten over de video marketing mogelijkheden? Neem dan contact op met LeMore Media via info@lemoremedia.com of op 06-50466322