bekijk projecten
Blog

Je eigen social media management tool bouwen

Content

Zelf een SMM tool bouwen? Hoe dan?

Heb jij alle bekend social media management tools al voorbij zien komen in je organisatie, maar is het het allemaal net niet?

Vaak zitten die tools vol met functies. Overbodig of niet, het is goed zoeken en de meeste hebben een flinke leercurve.
Toch zijn veel organisaties wel op zoek naar een systeem voor hun social media beheer.

Airtable als oplossing

Airtable is een nocode tool met ook weer veel te veel opties. Maar omdat het helemaal naar wens in te richten is, hoef je alleen de mogelijkheden te gebruiken die voor jouw beheer van toepassing zijn. Zo kun je gebruik maken van automations om activiteiten automatisch te laten gebeuren, kun je zelf je inzichten inrichten en krijg je bijvoorbeeld een mailtje als je post goedgekeurd is.

Voor PW. Captein maakte we een database met alleen de hoogst nodige informatie. Een post titel/onderwerp, post datum, copy, afbeelding/video veld en een vinkje voor de klant zodat hij de gemaakte posts met 1 klik kan goedkeuren of afkeuren. LeMore Media zorgt dat de content (kalender) gevuld is en PW. Captein hoeft alleen te zorgen dat alles gecheckt is en klopt. Na goedkeuring zorgt LeMore Media er weer voor dat alles in het juiste formaat, met hashtags en tags gepost worden op o.a. Facebook en Instagram.

Integraties

Wil je de basis van je social media management tool uitbreiden? Dat kan met integraties. Zoals met Analytics, Facebook/Instagram statistieken. Noem het maar op..
Ook dit is te integreren in het Airtable dashboard, waar je dan weer je klant voor kunt uitnodigen, of juist niet.

Hulp nodig bij het maken van je eigen social media beheer oplossing? Neem dan contact met ons op.