bekijk projecten
Blog

8 video marketing fouten en hoe ze op te lossen

Video

Niets om je voor te schamen, een foutje, behalve als je dezelfde fouten steeds opnieuw maakt.

Video worden steeds belangrijker en meer opgenomen in de zakelijke markt. Een mooi moment om je in te lichten over de grootste fouten die je kunt maken in je video's.

1. Teveel vaktaal

Het is aanlokkelijk om je eigen taal in je video's te spreken. Dit zorgt er wel voor dat je publiek zich vaak dom voelt. Begrijp wie je doelgroep is en baseer daar je content en niveau op. Als je toch technische termen moet gebruiken, ligt ze dan toe.

2. Saai!

Reclames en televisie zijn een goed voorbeeld van pakkende video. Snelle actie, veel scenes en er gebeurd veel in een klein tijdsbestek. Video's voor op het internet zouden niet anders moeten zijn. Kijkers verwachten snelle en boeiende video's.

saaie video

Laat een shot nooit te lang hangen zonder het perspectief te veranderen, in te zoomen of er andere actie in te betrekken.

3. Geen call-to-action

Geef de kijker iets om te doen en om de aandacht vast te houden. Dit kan ook aan het eind van de video zijn.

Maak het boeiend!

Heb je een aantrekkelijk video gemaakt, vergeet dan niet om de kijker door te verwijzen naar je website, de video te delen, te abonneren of te bellen/e-mailen. Hiermee geef je kracht en een doel aan je video.

4. Onvoldoende distributie

Video is makkelijk deelbaar, maar wat als je niemand hebt om te delen? Gebruik niet alleen video om je boodschappen de wereld in te helpen. Een goed gevolgde blog of Facebook pagina kan helpen je video te verspreiden, maak daar dan ook gebruik van.

video distributie

5. Het gaat teveel over jezelf

Het gaat niet alleen over jezelf, het gaat ook over je kijkers. Maak niet alleen content die jij wilt maken, maar luister naar je publiek. Hoe kun je problemen voor hen oplossen? Neem soms een stap terug om hier over na te denken en dit in je volgende video te verwerken of vraag je kijkers wat ze graag zouden willen zien.

6. Missende emotie

Laat de monotone verhalen achterwegen! Gebruik wat passie en emotie in je video. Dit kijkt veel plezieriger en hierdoor komt de boodschap beter over.

emotie in video

7. Niet specifiek genoeg

Wanneer je je kijker niet in de eerste seconden laat weten waar de video over gaat, haken ze af. Wees duidelijk en specifiek in je video. Je kunt beter 3 aparte video's maken en publiceren dan een met van alles wat.

8. Helemaal geen video

Video is niet meer weg te denken uit je marketing strategie. Mocht je nog niet begonnen zijn, stop dan met lezen en ga aan de slag!

Heb je hulp nodig om jou video's naar een hoger niveau te tillen of weet je niet waar je moet beginnen? Neem dan contact met LeMore Media op via het contactformulier